Docente Debbie van der Donk. (foto: Danny van Emmerik)
Docente Debbie van der Donk. (foto: Danny van Emmerik)

Hoe blijf je overeind in je zorgintensieve gezin?

Algemeen 504 keer gelezen

OSS - Heb jij één of meerdere thuiswonende kinderen met een extra zorgbehoefte op psychisch, verstandelijk en/of lichamelijk gebied? Vraagt jouw gezinssituatie daardoor zoveel van je dat je uit balans dreigt te raken? Is alle professionele zorg en begeleiding vooral gericht op jouw kind(eren), in plaats van dat iemand vraagt hoe het nu eigenlijk met jóu gaat? Als jij je hierin herkent, dan kan de cursus ‘Hoe blijf je overeind in je zorg intensieve gezin?’ bij Volksuniversiteit Oss jou op weg helpen.

Deze cursus richt zich specifiek op jou als ouder in een zorgintensief gezin. In vijf bijeenkomsten zet je een eerste stap naar het ontdekken van wat jij nodig hebt om overeind te blijven. Je ervaart meer rust, ontspanning en energie, je leert omgaan met situaties die je niet 1-2-3 kunt veranderen en je kunt je aandacht en energie richten op wat je écht belangrijk vindt in jouw leven. In de buitenlucht! Deze cursus vindt volledig in natuurgebied De Maashorst (Herperduin) plaats. Omgeven door de rust en ruimte van de natuur ontspan je acuut en laadt je batterij op, terwijl je in een kleine, veilige groep ervaringen uitwisselt met andere ouders, frisse inzichten opdoet en vaardigheden oefent die je vooruit helpen in je dagelijks leven.

Wil je de dag graag meer ontspannen afsluiten, met een helder beeld voor ogen hoe jij je morgen beter staande kunt houden? Wil jij meer ontspannen de zomer in en tot het einde van de dag voldoende energie hebben, nu de dagen steeds langer worden? Wil je stiekem best wel even 5 avonden weg van de avondhectiek thuis? Stap uit de drukte van je gezin en loop mee naar buiten, de lentelucht in. Debbie van der Donk

Docente
Debbie van der Donk helpt als gediplomeerd, erkend en ervaren stress- en burn-outcoach en trainer, mensen flexibeler omgaan met stressvolle situaties, uitdagingen en zorgen. Zo ervaren zij meer rust en energie in hun hoofd en lichaam en genieten zij weer van alles wat hun leven waardevol maakt. Dit doet zij met praktische bijeenkomsten in het bos bij Oss. Voordat Debbie zich heeft omgeschoold en haar bedrijf Flore BOSbegeleiding is gestart, is zij ruim 16 jaar in het onderwijs werkzaam geweest. Debbie is moeder in een zorgintensief gezin (ASS, ADHD, hechtingsproblematiek) en daardoor ook ervaringsdeskundige op het gebied van piekeren, stress, overspannenheid en burn-out.

Cursusdata, inschrijving en meer informatie
De cursus ‘Hoe blijf je overeind in je zorg intensieve gezin?’ bestaat uit 5 lessen van 2 uur, welke plaatsvinden op woensdagavond van 19 tot 21 uur. We zijn terug bij de parkeerplaats ruim voordat het donker is! De startdatum is woensdag 22 mei 2024 en de kosten bedragen € 119 euro. Inschrijven en meer informatie vind je op www.volksuniversiteitoss.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant