Afbeelding

Kom met Hemelvaart dauwtrappen door natuurgebied Keent

Algemeen 639 keer gelezen

KEENT - Genieten van de grote wilde grazers in het vroege zonnetje, ervaren hoe de natuur ontwaakt en vooral genieten van de stilte en rust. Je kunt het allemaal meemaken op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, tijdens een dauwtrapwandeling door de uiterwaarden van natuurgebied Keent. Na de wandeling met natuurgidsen staat er bij Terras Keent een gezamenlijk ontbijt klaar. 

De wandeling is een samenwerking tussen vrijwilligers van Brabants Landschap en Terras Keent. De wandeling start om 06.30 uur start bij Terras Keent, Zuijdenhoutstraat 4 in Keent. Rond 08.30 uur kun je na afloop van de wandeling daar genieten van een gezamenlijk ontbijt. De kosten voor de wandeling en ontbijt zijn 15 euro per persoon vanaf 12 jaar. Tot 12 jaar 7,50 euro per persoon. Opgeven vóór 5 mei: Terraskeent@hotmail.com. Er kunnen maximaal 40 personen deelnemen.

De dauwtrapwandeling, een eeuwenoude traditie op Hemelvaart, zou oorspronkelijk bedoeld zijn om de heropleving van de natuur te vieren en de dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben. De wandeling gaat door de uiterwaarden en over de dijken van de oude Maasbocht in natuurgebied Keent. Vaak ook over onverharde koeienpaden en struinend door de natuur. Onderweg is er aandacht voor waterveiligheid, de flora en fauna en de grote wilde grazers in het gebied.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant