Afbeelding

Week van de Jonge Mantelzorger - Meer dan je denkt…

Maashorst 341 keer gelezen

MAASHORST – Kun je je nog wel goed genoeg concentreren op school als je zusje in het ziekenhuis ligt? Of moet je soms afspraken met vrienden afzeggen omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn? Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Dat is veel meer dan de meeste mensen denken. Reden dat de campagne ‘Meer dan je denkt’ wordt gelanceerd tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger 2024. Ook in Maashorst is hier veel aandacht voor.

Kinderen en jongeren die opgroeien met een naaste die een ziekte, beperking, psychische aandoening of verslaving heeft, noemen we jonge mantelzorgers. Zij hebben thuis vaak extra (zorg)taken, daarnaast maken ze zich ook zorgen of missen ze de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Een zorgsituatie heeft meer impact dan je denkt. Vandaar dat jaarlijks van 1 tot en met 7 juni tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger landelijk aandacht wordt gevraagd voor hun situatie en behoeften.

Vaak realiseren jonge mantelzorgers en mensen in hun omgeving niet dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan die van de meeste mensen. De landelijke campagne ‘Meer dan je denkt’ richt zich dan ook op de directe omgeving van alle jonge mantelzorgers, van de buurvrouw tot de leerkracht en voetbaltrainer. Het is een gloednieuwe bewustwordingscampagne waarin we laten zien dat iedereen iets kan betekenen voor een jonge mantelzorger. Zij willen namelijk gezien en gehoord worden: Een klein gebaar, zoals het vragen hoe het gaat, heeft al meer effect dan je denkt!

Meld je aan via de QR-code
Ook in Maashorst worden er speciaal voor jonge mantelzorgers activiteiten georganiseerd door Preventiewerk Maashorst in samenwerking met de gemeente. Jonge mantelzorgers uit de gemeente Maashorst kunnen zich aanmelden via bijgaande QR-code. Zij ontvangen dan niet alleen een leuke attentie, maar worden dan ook op de hoogte gehouden van lokale activiteiten voor jonge mantelzorgers.

Kijk voor meer informatie over de Week van de Jonge Mantelzorger en de ‘Meer dan je denkt’-campagne op www.weekvandejongemantelzorger.nl of op Instagram, Facebook en LinkedIn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant